Monday 14 December 2015

Derbisi Turkey : Beşiktaş Vs Galatasaray

Beşiktaş takımı ofansif olarak ligin en etkili ve golcü takımı olsa da defansında sorunlar yaşıyor. Oynadıkları  son lig maçında ise çok pozisyon verdikleri maçta deplasmanda Kayserispor’u Gomez ve Sosa’nın attığı goller ile 2-1 yenme başarısını gösterdi siyah beyazlı ekip. UEFA Avrupa Ligi’nde ise Perşembe akşamı Sporting Lisbon ile çok önemli bir maça çıktı deplasmanda Beşiktaş takımı.

Beşiktaş takımı hücumda ne kadar iyiyse, defansta da
o kadar konsantrasyon eksikliği nedeni ile hatalar yapıyor. Oğuzhan, Gökhan Töre, Olcay, Sosa, Quaresma, Mario Gomez gibi ofansta her an tehlike yaratacak, her an skoru değiştirecek oyunculara sahip siyah beyazlı takım ve bu maçta da ofansif oyunları ile gol bulacaklardır. Özellikle Mario Gomez çok formda ve hemen her hafta en az 1 gol atıyor Alman golcü.

Ligde son 4 haftada tam 7 puan kaybeden Galatasaray’da ise bilindiği üzere Hamza Hamzaoğu, kulübe 3 kupa kazandırmasına rağmen, lig ortasında, devre arası bile olmamışken, sadece yönetimin tasarrufu ile görevinden ayrılmak zorunda kaldı. Hamza Hamzaoğlu’nun yerine ise göreve eski teknik direktörleri Mustafa Denizli geldi.

Son 4 lig maçında ise sadece 3 puan aldı sarı kırmızılılar. Rize, Antalyaspor ve Kasımpaşa kayıplarından sonra son lig maçında Galatasaray geçen hafta kendi sahasında Bursaspor’u ikinci devrede Podolski, Burak Yılmaz ve Yasin’in ayağından bulduğu goller ile 3-0 mağlup etti.

- Galatasaray’ın muhtemel 11’i: Muslera, Hakan Balta, Chedjou, Sabri, Carole, Bilal, Selçuk İnan, Yasin, Sneijder, Podolski, Burak.

- Şenol Güneş hocanın bu maçta sahaya şu 11 ile çıkmasını bekliyorum: Tolga, İsmail Köybaşı, Rhodolfo, Ersan, Beck, Atiba, Oğuzhan, Jose Sosa, Gökhan Töre, Olcay, Mario Gomez.


BEŞİKTAŞ-GALATASARAY DERBİ MAÇ BİLGİLERİ
14 Aralık 2015 Pazartesi

Maç: Beşiktaş Galatasaray
Saat: 20.00
Stat: Atatürk Olimpiyat Stadyumu
Hakem: Açıklanmadı
Yayın: LİG TV